Május 3-án elindult az ELITE Program legújabb köre. Az új nemzetközi csoportban 3 magyar vállalat, a Chemark Kft., az Agricorn Kft., illetve az Első Pesti Malom- és Sütőipari Zrt. is képviselteti magát; két élelmiszeripari és egy vegyipari céggel gyarapodott tehát a hazai résztvevők köre. A 10 európai cégből álló nemzetközi csoportban (plusz két mexikói és egy kenyai társaság) Magyarország ismét kiemelkedően jelentős számban képviselteti magát.

A Budapesti Értéktőzsde 2016 novemberében kötött együttműködési megállapodást a Londoni Tőzsdecsoport kkv-képzésre fókuszáló leányvállalatával, az ELITE SpA-val, hogy a nemzetközi best practice-ek átadására és a hazai sajátosságok megismerésére egyaránt alkalmas vállalkozásfejlesztési Programot kínálhasson a növekvő magyar középvállalkozásoknak. Tavaly 10 magyar vállalat már megkezdte a kétéves képzést, ez a kör bővült most három újabb társasággal.

Az ELITE Programhoz újonnan csatlakozott magyar vállalatok:

Agri-Corn Kft. A Civita márkanévről ismert cég GMO-mentes termelésből származó, gluténtől, laktóztól, adalékanyagoktól és vegyszerektől mentes, „farm-to-table” élelmiszereket gyárt.

Chemark Kft. A növényvédő szerek európai piacának meghatározó vállalkozásaként gyártással és a hozzá kapcsolódó logisztikai szolgáltatással foglalkozik.

Cégünk mindig is nyitott volt az újdonságokra. Úgy gondoljuk, hogy az ELITE Program kitűnő lehetőség arra, hogy megismerkedhessünk olyan döntésmechanizmusokkal, szervezetfejlesztési módokkal, finanszírozási lehetőségekkel, melyek biztosítani tudják cégünk további fejlődését, növekedését” – mondta Varga Imre, a Chemark Kft. ügyvezetője és tulajdonosa.

Első Pesti Malom- és Sütőipari Zrt. A társaság 4 malomüzemet és egy gabonatárházat üzemeltet, Magyarország egyik legnagyobb malomipari vállalataként vezető szerepet tölt be Budapest és vonzáskörzeténnek lisztellátásában. Érdekesség, hogy a tőzsde 1864-es alapításakor már forogtak a parketten a cég elődje, a Pesti Hengermalom részvényei.

A komoly tradícióval rendelkező Első Pesti Malom számára nagyon fontos, hogy értékeiben és víziójában ötvözze a múltat és a jövőt! A gabona, a föld és az elvégzett munka tiszteletének, valamint a fogyasztók új igényeinek, a piac modern kihívásainak sikeres egyensúlyát kívánjuk megteremteni. Bízunk benne, hogy nagyban segíti munkánkat az ELITE program is, és a cég jövőre való felkészítésének egyik fontos mérföldköve lesz" mondta a csatlakozás miértjéről Dávid Gábor, az Első Pesti Malom vezérigazgató-helyettese.

Az ELITE Programhoz az évek során már több mint 850 vállalat csatlakozott európai és nemzetközi szinten 36 ország 35 szektorából, jelenleg 13 aktív résztvevővel hazánk az egyik legtöbb cég által reprezentált ország az ELITE International Programban. A BÉT és a Londoni Tőzsdecsoport célja a Programmal egyaránt az, hogy minél több kkv ismerje a tőkeági finanszírozási formák széles skáláját és váljon – rövidebb vagy hosszabb távon – tőzsdeképessé.

Ennek megfelelően a jelentkezések nem személyhez kötöttek, hanem maga a vállalat vesz részt a Programban, az egyes tematikus modulokat (például stratégiaalkotás vagy vállalatértékelés) a legrelevánsabb vezetők hallgathatják meg vagy egyszerre akár többen is részt vehetnek az adott kurzuson.

„Amint azt a Program neve is sugallja, a Budapesti Értéktőzsde célja, hogy egyre több magyar középvállalkozás induljon el az úton, amely a cégek hosszú távon fenntartható növekedéséhez, szintlépéséhez szükséges. Az ELITE Program az ehhez szükséges legjobb tudást adja meg a cégeknek nemzetközi szinten. Ennek a folyamatnak fontos eleme újabb és újabb cégek becsatornázása a nemzetközi ELITE Programba, ezért örömteli, hogy a legújabb körben is három sikeres hazai cég kezdi meg a képzést” – mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója.