A Budapesti Értéktőzsde kiemelt feladatának tekinti a tőkepiaci szektor tudásállományának folyamatos fejlesztését. 1990-es újraalapítását követően a BÉT felismerte, hogy egy versenyképes pénzügyi rendszer működtetéséhez elengedhetetlen, hogy naprakész, és egyben gyakorlati tudással rendelkező szakértők dolgozzanak a tőzsdei területeken. A Budapest Institute of Banking a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Értéktőzsde által megfogalmazott társadalmi célok és piaci képzési igények találkozásának eredménye: a BÉT százszázalékos tulajdonú oktatási leányvállalata egyedülálló oktatási tevékenységgel rendelkezik, amely szakmai oktatásnak minősülő programot nyújt partnereinek a tőkepiaci témakörön túl akár a teljes pénzügyi-gazdasági területet lefedve.

A cég egyik középtávú célkitűzése, hogy egy nemzetközileg is elismert, innovatív oktatási központtá váljon. Az intézmény küldetése és mottója is a haladó szemléletet tükrözi: élményalapú oktatás a jövő szakembereinek. A modern és gyakorlatorientált ismeretek élményalapú formáját az biztosítja, hogy a szakma legjobb hazai és külföldi előadói szerepelnek a BIB kurzusain, akik ismerik a banki-pénzügyi témakörök aktuális kérdéseit és trendjeit.

A BIB oktatási portfóliója nagyobb részben magyar nyelven, hazai szereplőknek szól, azonban a vállalat bizonyos banki-pénzügyi tanfolyamokat angol nyelven is tartott az elmúlt évek során. 2017-es indulása óta a banki-pénzügyi kurzusokon több mint 1600 hallgató, a hatósági és OKJ-s tanfolyamokon pedig több mint 2600 résztvevő tapasztalhatta meg a magas színvonalú oktatási módszertanra épülő képzéseket. A legmodernebb, a hallgatók időbeosztásához rugalmasan alkalmazkodó e-learning oktatási forma különösen népszerű, közel 8000 banki-pénzintézeti munkatárs szerez naprakész tudást a Budapest Institute of Banking segítségével.

Az intézménnyel kapcsolatos bővebb információért és a legfrissebb kurzuskínálat megtekintéséért kérjük, látogasson el a BIB honlapjára!