A mintegy 1000 főt foglalkoztató Tranzit Csoport fennállása óta nyereséges, 2016-os árbevétele közel 20 milliárd forint. A Csoport érdekeltségébe tartozó Tranzit-Ker Zrt. végzi a mezőgazdasági tevékenységet, míg a feldolgozást a liba és kacsa húsárut előállító integrált feldolgozó és forgalmazó vállalat, a Tranzit-Food Kft. végzi. A Csoport a konyhakész és kényelmi termékeit 2007 óta Goldenfood márkanév alatt forgalmazza.

A Tranzit Csoport által éves szinten feldolgozott liba- és kacsahús mennyisége eléri a 30 ezer tonnát, amely a folyamatos beruházásoknak köszönhetően dinamikusan növekszik – az Európai Unióban előállított teljes húsliba-volumen 20 százalékát a vállalat adja.

A Csoport meghatározó piaci szerepéhez hozzájárul, hogy Közép- és Kelet-Európa legnagyobb víziszárnyas-keltetőjével, valamint közel 50 állattartó teleppel rendelkezik, főbb exportpiacai közé pedig egyebek mellett Németország, Franciaország, Japán, Hong Kong, Kanada és Dél-Afrika tartozik. Kutatási programja eredményeképpen a Csoport által előállított libatermékek GMO-mentesek.

A társaság számos minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezik, egyebek mellett az IFS nemzetközi élelmiszerszabvány, az MSZ EN ISO 22000:2005 szabvány, továbbá a BRC globális élelmiszerügyi szabvány követelményeinek is megfelel a társaság élelmiszer-biztonsági irányítási rendszere.

 

Weboldal:

www.tranzitker.hu

Adatlap az ELITE Growth oldalon: 

www.elite-growth.com/tranzitfood

Kapcsolódó videók:

Kapcsolódó hírek:

Magyar vállalatok indították el a londoni tőzsde kereskedését

Hét magyar vállalat vezetője indította el a londoni tőzsde keddi kereskedését abból az alkalomból, hogy részvételükkel startolt el a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Tőzsde Csoport leányvállalataként működő ELITE közös vállalatfejlesztési programja. A BÉT stratégiájával összhangban az ELITE Program célja, hogy nemzetközi színvonalú képzést nyújtson olyan magyar vállalatoknak, melyek később akár egy tőkepiaci forrásbevonást is sikerrel megvalósíthatnak.

Bővebben