A nyilvános aukciókon a beérkezett ajánlatok meghaladták a 190 millió eurót, jelezve az Eximbank kötvényei iránti jelentős mértékű hazai befektetői keresletet. Az aukciókon az Eximbank 83 millió euró névértékben 0,09% átlaghozam mellett 2 év 4 hónapos lejáratú, illetve mintegy 7,5 milliárd forint névértékben 0,91% átlaghozam mellett 3 év 3 hónapos lejáratú kötvényeket hozott forgalomba – foglalta össze az eredményeket Urbán Zoltán, az EXIM vezérigazgatója.

A kötvénykibocsátásokat szervezői és forgalmazói oldalról kizárólagos minőségében az Erste Bank Hungary támogatta.

A kötvénykibocsátásokon keresztül az Eximbank kedvező finanszírozási forrásokhoz jut, ezáltal a hazai exportáló vállalkozások részére hatékony finanszírozási szolgáltatásokat nyújthat. Az Eximbank a forrásköltségek alacsonyan tartásával egyúttal az állami költségvetési erőforrások felelős felhasználásához is hozzájárul.

A kibocsátott kötvények számottevő mértékben támogatják a hazai tőkepiac fejlődését. Az értékpapírokkal a kereskedés július 5-én indul a Budapesti Értéktőzsdén, ezáltal tovább erősödik az Eximbank jelenléte a magyar tőkepiacon. Az Eximbank elkötelezett a magyar piaci kötvénykibocsátások folytatásában, illetve a hazai tőkepiac további fejlesztésében. Külgazdasági ösztönző eszközként az Eximbank, a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.-vel közösen arra törekszik, hogy - megteremtve a finanszírozáshoz szükséges kedvező feltételeket – továbbra is eredményesen támogassa a magyar exportszektor bővülését.

Forrás: exim.hu