A BÉT azonnali piaci forgalma 203 mrd Ft volt, amelyből a részvények 191 mrd Ft-ot tettek ki. A turbo certifikátok, warrantok forgalma 9,37 mrd Ft, ami ez elmúlt 12 hónap legmagasabb havi forgalmi értéke (2015. februári érték 4,82 mrd). Az emelkedő piaci volatilitás jót tett a turbo termékek forgalmának, erős forgalom volt olaj és ezüst mögöttes termékekben is, de a DAX-ot is kereskedték.

Havi részvénypiaci forgalom

Februári forgalom

A BUX index február elején lefelé indult, de aztán visszakapaszkodott, végül február 29-én a hónap utolsó kereskedési napján erős eséssel (-1,4%) 23 327 ponton zárt. A januári záró értékhez (23 997 pont) képest ez -2,8%-os változásnak felel meg.

Index értékek relatív változása (EUR alapon számítva) 

Februári indexek

A BUX és a BUMIX index relatív változását elemezve látható, hogy a magyar indexek jókora előnnyel bírnak a régiós és nemzetközi indexekhez képest 12 hónapra visszatekintve a BUX 41,1%-os (forint alapon számítva) emelkedést mutat. Ugyanakkor ebben az évben a BUX index értéke 2,5%-kal csökkent.

A blue-chipek árfolyamváltozása vegyes volt. Az OTP 2,4%-ot esett, a MOL gyakorlatilag nem változott (-0,2%), a legnagyobb pozitív változás az MTELEKOM (7,8%), míg a legnagyobb mínusz a RICHTER esetében volt (-9,4%).

Februári blue-chip részvény forgalom és árfolyamváltozás

Februári blue chip forgalom

A származékos piacon több mint 713 ezer kontraktus cserélt gazdát 231 milliárd forintos értékben, ami 5,6%-kal haladja meg az előző havi értéket (Ft).

A befektetési szolgáltatók februári rangsorát a Concorde Értékpapír Zrt. vezeti 94 milliárdos forgalom, 24,5%-os forgalmi részesedéssel. Második helyezett az Erste Befektetési Zrt. 67 milliárdos forgalommal (további 14,9 milliárd forintot bonyolított az egyéb részvények kategóriában a turbo certifikátokkal). Végül harmadik helyen a WOOD & Company Financial Services a.s. végzett 16,5%-os részesedéssel, 63 milliárdot forgalmazva. 

Szekciótagok 2016. februári részvényforgalmazása (duplikált)

Februári összes bróker forgalom

Historikus adatok letöltése