A BÉT azonnali piacának forgalma januárban 228 milliárd forint volt, melyből a részvények 218 milliárd forintot tettek ki. Az így kialakult 10,9 milliárd forintos napi átlagforgalom 48,4%-kal haladta meg az előző havi, valamint 64,4%-kal a 2015. januári forgalmat. A strukturált termékek 464 millió forintos napi átlagforgalma is kiemelkedő teljesítménynek számított: 37,8%-kal szárnyalta túl az előző havi, míg 22,7%-kal a múlt év januári értéket.

Részvények 12 havi gördülő átlagforgalma

Januári forgalom - 12havi gördülő

A régió legnagyobb részvényeit magába tömörítő CETOP20 indexet sikeresen felülteljesítette a BUX, ami maximumát, 24 330 pontos záróértékét hó közepére érte el.

BUX és CETOP20 indexek relatív teljesítménye 2015. záró értékhez képest (EUR alapon)

Januári indexek

A származékos piacon több mint 647 ezer kontraktus cserélt gazdát 219 milliárd forintos értékben, ami 0,4%-kal haladja meg az előző havi értéket. A forgalom legnagyobb részét kitevő határidős devizák 2,4%-kal csökkentek.

A befektetési szolgáltatók részvénypiaci forgalmi rangsorának dobogósai hasonlóan alakultak az előző hónaphoz képest. Az első helyen ezúttal is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett 103,6 milliárd forintos forgalmával és 23,8%-os januári piaci részesedéssel, míg második helyen a WOOD & Company Financial Services a.s. végzett 18,2%-os részesedéssel, a harmadik helyet pedig az Erste Befektetési Zrt. érdemelte ki a 16,1%-os forgalmi részesedésével.

Befektetési szolgáltatók részvénypiaci forgalma (2016. január)

Januári összes bróker forgalom

Historikus adatok letöltése