A húsvét miatt kiesett két nap (Nagypéntek és Húsvét hétfő) és a március 15-e miatti háromnapos tőzsdei kereskedési hét ellenére sem lett gyengébb az összforgalom a BÉT-en. Sőt, a 19 márciusi kereskedési nap a szökőnapos februárhoz (21 kereskedési nap)képest 50%-kal magasabb részvényforgalmat hozott a parketten (286 578 millió Ft). A napi átlagforgalom 15,1 mrd Ft volt, ami az elmúlt két évet tekintve rekordnak számít. A BÉT azonnali piaci forgalma 295,57 mrd Ft, ebből a turbo certifikátok, warrantok forgalma 8,1 mrd Ft volt március hónapban.

Havi részvénypiaci forgalom

Márciusi forgalom

A BUX index márciusban 13,4%-ot erősödött. Az elmúlt 12 hónapra számítva a hazai tőzsde 45,3%-os erősödését mutatja az index.

Index értékek relatív változása

Márciusi indexek

Minden blue chip erősödött: az OTP 16,4%-ot, a MOL 19,3%-ot, az MTELEKOM 6,8%-ot, míg a RICHTER 8,4%-ot.

Márciusi blue-chip részvény forgalom és árfolyamváltozás

Márciusi blue chip forgalom

A befektetési szolgáltatók márciusi rangsorát a Concorde Értékpapír Zrt. vezeti 157 milliárdos forgalom mellett 27,4%-os forgalmi részesedéssel. Második helyezett az WOOD & Company Financial Services a.s. 91 milliárdos forgalommal (15,9%-os részesedéssel). Végül harmadik helyen az Erste Befektetési Zrt. végzett 14,1%-os részesedéssel, 81 milliárdot forgalmazva.

2016. márciusi részvényforgalom

Márciusi összes bróker forgalom