A BÉT-en 2016. február 6-tól bevezetésre kerülő új eljárás célja, hogy a kötésben részt vevő feleket (befektetők, árjegyzők) védje a nyilvánvalóan hibás áron kötött ügyletekből fakadó esetleges veszteségektől, amit jellemzően félreütés vagy technikai probléma okozhat. Ilyen eseményre csak nagyon ritkán és kivételes esetekben kerülhet sor.

A kötés törlését a kötésben érintett bármely tőzsdetag (befektetési szolgáltató) kezdeményezheti majd az ügylet megkötését követő 1 órán belül, de legkésőbb az adott tőzsdenapon 16:30-ig. A törlés feltétele, hogy a kötés ára a mögöttes termék piacából származtatott ártól (elméleti ár) jelentősen, több mint 50 százalékos mértékben eltérjen.

A kötéstörlés lehetősége kizárólag a folyamatos aukció modellben kereskedett strukturált termékekre, azaz a certifikátokra és a warrantokra vonatkozik. A kötés pillanatában érvényes elméleti árról szóló szakvéleményt a Strukturált termék árjegyzője biztosítja, és a BÉT vezérigazgatója ennek alapján dönt a törlésről vagy a törlési kérelem elutasításáról.

A 2018-ban életbelépő MiFID II várhatóan előírja majd, hogy bizonyos esetekben a tőzsdének ki kell dolgoznia a kötés törlésének a lehetőségét. A BÉT a mostani szabálymódosítással ezen előírás életbelépése előtt szeretne már lehetőséget biztosítani a törlésre a certifikátok és warrantok esetében, annak érdekében, hogy a kötésben részt vevő feleket védje a nyilvánvalóan hibás áron kötött ügyletekből fakadó esetleges veszteségektől.