A BÉT Közgyűlése jóváhagyta, hogy a Tőzsde leányvállalatot hozzon létre, mely oktatási tevékenységet lát majd el. Az így megalakuló oktatási intézmény neve Budapesti Pénzügyi Akadémia lesz.

A BÉT alapszabályának kiegészítését elfogadta a Közgyűlés arra vonatkozóan, hogy a BÉT leányvállalatai működésének nyomon követése, a leányvállalatok gazdálkodásának ellenőrzése, valamint az ilyen társaságok alapítójának/részvényeseinek/tagjainak hatáskörébe tartozó döntések meghozatala, továbbá a Kereskedelmi Választottbírósággal kapcsolatos valamennyi döntés meghozatala a BÉT Igazgatóságának a hatáskörébe tartozzon.

Végh Richárd a Pénzügyi Akadémia kapcsán a közgyűlésen elmondta: „A tőzsde ötéves stratégiájának fontos eleme a pénz- és tőkepiaci ismeretek oktatása. Nemzetközi példák alapján úgy gondoljuk, hogy a tőkepiac fejlesztése hatékonyabban valósítható meg akkor, ha a pénzügyi kultúra széles körű, a lakossági érdeklődők mellett a szakmai szereplőknek szóló fejlesztése is megvalósul. Az új cég létrehozásával erősíteni tudjuk a pénz- és tőkepiaci képzési tevékenységet, melynek első kurzusai a tervek szerint már idén ősszel elindulhatnak.”