Az esemény lehetőséget biztosít, hogy a BÉT tovább erősítse pozícióját a világ tőkepiacain, ezáltal Budapest nemzetközi pénzügyi szektorban betöltött szerepe is növekszik. Mindemellett az esemény egyedülálló lehetőséget biztosít a magyar tőkepiaci szereplők számára is, hogy közvetlenül bemutatkozhassanak a hazánkba látogató több mint 200 tőkepiaci topvezetőnek.

2017. március 22-23.*** között Budapesten rendezik meg a World Exchange Congress-t (WEC), melyen a világ tőzsdéinek, elszámolóházainak, pénzügyi szervezeteinek, tanácsadóinak, szolgáltatóinak több mint 200 vezetője vesz részt. A rendezvényt a világ tőzsdéinek közgyűléseként is emlegetik, melynek  helyszínéül mindig a világ vezető pénzügyi központjait választják, így 2016-ban Londonban került megrendezésre, míg az azt megelőző években egyebek mellett Dubai, Madrid, Isztambul, Doha, Monaco és Barcelona adott otthont az eseménynek. Magyarországot azt követően választották a konferencia szervezői, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) új stratégiájának  célja, hogy Budapest pénzügyi központként betöltött szerepe növekedjen és a magyar tőzsde nemzetközi pozíciója tovább erősödjön, ezáltal a BÉT még vonzóbbá váljon a hazai- és nemzetközi befektetők, valamint a kibocsátók számára. A kétnapos konferencia kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a magyar tőzsdével kapcsolatban álló piaci szereplők is közvetlenül találkozhassanak a nemzetközi tőzsdevilág meghatározó közreműködőivel, részt vehessenek a konferencia előadásain, kerekasztal-beszélgetésein, valamint a rendezvényhez kapcsolódó kiállításon megismerkedhessenek a legújabb pénzpiaci technológiákkal.

A konferencia számos, a tőzsde működéséhez kapcsolódó témával foglalkozik, így szó lesz egyebek mellett a kereskedési és elszámolási rendszerekről, technológiai trendekről, a tőzsdei kibocsátók számának növeléséről, az OTC forgalom tőzsdére terelésének kérdéseiről, valamint a MIFID II-ről is.

*** Az esemény dátuma megváltozott. Az új időpont: 2017. március 29-30.