Novemberben 210 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a befektetők a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacán, ami jelentős bővülés az októberi 156 milliárdos forgalomhoz képest, kismértékben azonban elmarad a tavalyi év azonos időszakától (216 milliárd forint). A napi átlag részvényforgalom mind a tavaly novemberi, mind az idén októberi értéket meghaladta: a 21 kereskedési napon a befektetők átlagosan 10 milliárd forint értékben kötöttek üzletet a BÉT-re bevezetett részvényekben.

Havi részvénypiaci forgalom
november-forgalom-bet-01.jpg

A BUX index november 10-i záróértéke 30 540 ponttal új csúcsot állított be, megdöntve ezzel a 2007-ben elért 30 118 pontos rekordját. Az index végül lényegében egyhelyben topogva 0,71 százalékos emelkedés mellett 30 014 ponton állapodott meg a hónap utolsó kereskedési napján.

Index értékek relatív változása
november-forgalom-bet-02.jpg

Novemberben a legnagyobb forgalmú részvények vegyes teljesítményt nyújtottak, a hónap egyértelmű nyertese az MTELEKOM volt 5,8 százalékos emelkedéssel, míg az OTP árfolyama 0,7, a MOL-é 2,0 százalékkal került feljebb. A Richter a november 10-i történelmi csúcsát követően lefelé vette az irányt, és végül 2,5 százalékos csökkenéssel zárta a hónapot.

Blue-chip részvény forgalom és árfolyamváltozás
november-forgalom-bet-03.jpg

A részvénypiac duplikált forgalma 419 milliárd forint volt. A szolgáltatók rangsorának élén komolyabb átrendeződés történt októberhez képest: az első helyen ezúttal a Wood & Company Financial Services a.s. végzett 99 milliárd forintos forgalommal, míg az előző hónap első helyezettje, a Concorde Értékpapír Zrt. a második helyre szorult 81 milliárd forintos forgalommal, a harmadik helyen pedig az Equilor Befektetési Zrt. végzett 72 milliárd forintos forgalommal. 

Szekciótagok részvényforgalma
november-forgalom-bet-04.jpg