Ünnepélyes csengetési ceremónia keretében indította meg a kereskedést a Gloster Infokommunikációs Nyrt., ezzel a mai nappal elérhetővé váltak az informatikai vállalat értékpapírjai a BÉT Xtend piacon. A Gloster képviseletében Szekeres Viktor, a vállalat igazgatóságának elnöke, többségi tulajdonosa szólaltatta meg a Budapesti Értéktőzsde csengőjét. Az ünnepségen, amelyet a Facebook oldalán élőben közvetített a Tőzsde, a társaság vezetői mellett részt vett Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, a tőzsdére lépést tanácsadóként segítő Horváth Zsolt, a Random Capital elnöke, Jutasi Zoltán, a Navigator Investments elnök-vezérigazgatóját, valamint Jobbágy Dénes, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Gloster zártkörű tőkeemelése április 30-án sikeresen, túljegyzéssel zárult le, amelynek keretében a hazai informatikai vállalat mintegy 1,1 milliárd forintot vont be, miközben a tulajdonos 65 százalékos tulajdonrészt megtartott az általa alapított cégben. A részvénykibocsátásban a Pénzügyminisztérium alá tartozó Széchenyi Tőkealapkezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap, mint vezető befektető, valamint más intézményi befektetők is részt vettek.

A Gloster tudatos és dinamikus vállalatfejlesztés révén vált középméretű társasággá: ennek érdekében a vállalat az elmúlt évek során a Budapesti Értéktőzsde által nyújtott középvállalati szolgáltatások jelentős részét igénybe vette. A társaság 2018-ban bekerült az ötven hazai vállalat sikertörténeteit összegző BÉT50 kiadványba, majd ugyanebben az évben csatlakozott az ELITE Programban résztvevő vállalatok körébe is. 2019-ben a Budapesti Értéktőzsde és a Pénzügyminisztérium közös, BÉT Mentor Programjának keretében jutott vissza nem térítendő támogatáshoz a Gloster a tőzsdei felkészüléshez kapcsolódó költségek finanszírozásában.

Hosszú utat jártunk be azóta, hogy kitűztük növekedési céljainkat, ám ennek az útnak mindig is a tőzsdére lépés jelentette az egyik legnagyobb mérföldkövét. Rengeteg segítséget nyújtottak számunkra a BÉT középvállalati szolgáltatásai, különösen az ELITE Program, amelynek keretében hozzánk hasonló vállalatvezetőkkel együtt ismerhettük meg a felelős vállalatvezetés rejtelmeit. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik hozzájárultak a Gloster nyilvános és transzparens társasággá válásához, és bízunk abban, hogy további sikertörténeteket könyvelhetünk el magunknak a jövőben is.” – emelte ki Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A Budapesti Értéktőzsde ötéves stratégiájában kulcsfontosságú feladatként jelöltük meg a tőzsdeérett kkv-k nyilvános megjelenésének támogatását. A BÉT Xtend platform remek megoldást kínál ehhez a célhoz, hiszen mostanra egyre több cégtulajdonos és vállalatvezető gondolkozik tőzsdei forrásbevonásban a növekedési tervek megvalósításához. A Gloster az elmúlt években a BÉT számos középvállalati szolgáltatását vette igénybe, így a Budapesti Értéktőzsde kkv-k számára kijelölt útján haladva érkezhetett meg a következő lépcsőfokig, a BÉT Xtend platformon való kereskedésig. Őszintén kívánjuk, hogy a Gloster a tőkebevonás segítségével a dinamikus fejlődés irányába haladjon a továbbiakban is, ezzel példa gyanánt szolgálva a tőzsdére lépést fontolgató kkv-k számára.” – tette hozzá Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

A Gloster Infokommunikációs Nyrt.-ről

A Gloster Infokommunikációs Nyrt. közel 20 éve a hazai IT szektor aktív résztvevője. A Gloster szenvedélye a technológia nyújtotta fejlődés. Többrétegű informatikai szolgáltatóként nemzetközi közép és nagyvállalati ügyfelei számára egy kézből nyújt komplex informatikai megoldásokat. Termék és szolgáltatás palettáján megtalálhatóak: hálózati infrastruktúra, hálózatbiztonsági, legújabb monitoring, és kollaborációs megoldások, valamint az intelligens épület üzletág egyaránt.

Sokéves informatikai tapasztalattal, számos sikeres projekttel a háta mögött a vállalat 2019 év elején létrehozta a Gloster Managed Service Center-t. A Gloster Managed Service Center, egy olyan redundáns internettel és áramforrással ellátott, többrétegű felügyeleti szoftverekkel támogatott modern informatikai komplexum, ahol egyszerre egyidőben több professzionális informatikai mérnök tudása és számos vezető IT technológia áll rendelkezésre.

Miért hasznos a vállalatoknak a tőkepiac, a nyilvános megjelenés?

A BÉT Xtend a prémium piac kistestvére, amely a növekvő középvállalatok terveit és stratégiáját támogatja. Első lépcsőfok a nyilvános tőkepiacon, ahol jelenleg már öt szereplő van jelen: a Megakrán, a GOPD, a CyBERG, a DM-KER és a most BÉT Xtendre lépő Gloster. A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap a most Xtendre lépő Glosterrel együtt már három tőzsdei kibocsátásban is részt vett befektetőként.