A konferenciát Nikhil Rathi, a Londoni Értéktőzsde elnöke nyitotta meg, ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előadása követte. Ezután következett a visegrádi országok tőzsdei vezetőinek panelbeszélgetése, ahol Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója mellett Peter Kubricky, a Pozsonyi Értéktőzsde vezérigazgatója, Jiří Kovařík, a Prágai Értéktőzsde külső kommunikációjáért felelős vezetője, valamint Peter Niklewicz, a Varsói Értéktőzsde szenior tanácsadója szólalt fel londoni befektetők és elemzők előtt. A beszélgetések középpontjában a régió tőkepiacainak helyzete, az azokban rejlő befektetési lehetőségek, valamint a tőzsdék kiemelt gazdaságnövelő szerepe állt.

Ma már nem túlzás azt mondani, hogy az Európai Unió növekedésének motorjává egyre inkább Közép-Európa, azon belül a V4-együttműködésben részes országok válnak. Ez világosan mutatja, hogy az európai gazdaság, az európai versenyképesség tengelye Nyugat-Európából Európa közepe felé mozdult el” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A magyar részvények rendkívül népszerűek a külföldi intézményi befektetők körében, a BÉT forgalmának 55 százalékát ők adják, és a forgalomban lévő értékpapírok 67 százaléka is külföldi tulajdonban van. A Budapesti Értéktőzsde rendkívül nyitott a nemzetközi befektetők irányába, és aktívan segíti a hazai kibocsátók külföldi kapcsolatainak építését. A BÉT tőkepiac-fejlesztési stratégiájának, amelynek elsődleges célja új kibocsátók bevonzása, szerves része a Londoni Tőzsdecsoporttal közös ELITE Program. Ez nemzetközi képzési és networking lehetőségeket nyújt nagy növekedési potenciállal rendelkező magyar középvállalatoknak, felkészítve őket akár egy Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap által végrehajtott befektetésre vagy a BÉT Xtend középvállalati piacra történő bevezetésre” – mondta Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója a panelbeszélgetésen.

A konferenciát egy üzleti gálavacsora zárta, amelyen a UK-Hungary Business Council befektetői, a Londoni Értéktőzsde legnagyobb piaci kapitalizációjú cégeinek vezetői, valamint pénzügyi, IT és egyéb tanácsadók vettek részt.