Ünnepélyes kereskedésindító csengetés keretében üdvözölte a Budapesti Értéktőzsde az Eprolius tőzsdei megjelenését, amelynek keretében 6 millió darab, egyenként 1 000 Ft névértékű törzsrészvény került bevezetésre az immár 16 kibocsátót számláló Standard kategóriába. Az eseményen Érdi Zoltán, az Eprolius Igazgatóságának elnöke, Nyíri Szabolcs, az Eprolius operatív vezetője, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, valamint a társaság tőzsdei bevezetését tranzakciós tanácsadói minőségben segítő Erdős és Katona Ügyvédi Társulás és a Concorde MB Partners szakemberei is részt vettek.

A részvények tőzsdei bevezetése tudatos építkezés nyomán valósult meg – az Eprolius a BÉT középvállalati szolgáltatáspalettájába tartozó Mentor Programban is részt vett. A kezdeményezés a tőzsdei felkészülés finanszírozását és a szakmai tanácsadást tekintve is támogatást nyújt a tőzsdére igyekvő társaságoknak.

Az ingatlanbefektetésekkel és -fejlesztéssel foglalkozó Eprolius portfóliója elsősorban vidéki nagyvárosokban – Győr, Miskolc, Baja, Dombóvár, Szekszárd – található kiskereskedelmi, valamint budapesti ipari-logisztikai ingatlanokra koncentrálódik. A társaság stratégiai célkitűzései között a már meglévő ingatlanportfólió hasznosítása, fejlesztése és a portfólió bővítése is szerepel. Kiemelt prioritásként jelölték meg emellett a szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakulást, amelynek fontos állomása a tőzsdére lépés.

Mindig különösen örömteli számunkra, ha egy feltörekvő vállalat a BÉT valamely középvállalati szolgáltatását igénybe véve halad a parkett felé, ahogy történt ez az Eprolius esetében is. Bízom benne, hogy az Eprolius tőzsdére lépése ösztönzőleg hathat további, az ingatlanszektorban működő társaság számára is. További sikeres növekedést kívánok a társaságnak!”

– mondta el a részvénybevezetés kapcsán Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Az Eprolius Ingatlan számára a megalakulás óta cél volt a tőzsdei részvétel, mert hiszünk benne, hogy a tőkepiac a transzparencián keresztül és a hazai befektetők bevonásával hozzájárul céljaink eléréséhez. Örömteli számunkra, hogy elérkezett ez a nap és bízunk benne, hogy a befektetők és a tőkepiaci szereplők egyaránt vonzónak tartják majd az Eprolius-ba történő befektetést.”

– nyilatkozta Érdi Zoltán az Eprolius igazgatóságának elnöke.