Reszvenyfutam_Carousel.jpg

Az összesen 24 kereskedési napos BÉT Részvényfutamon a 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások, szüleik és tanáraik vehetnek részt a több százezer forint összértékű nyereményekért. A március 29-ig tartó, 2 millió forintos virtuális tőkével induló online tőzsdejátékra a február 25-i rajt óta országosan 177 középiskolából összesen 1488-an regisztráltak, ebből 1364 diák és 104 tanár. Újdonság, hogy idén első ízben a diákok szülei is részt vehetnek a tőzsdejátékban, az első héten 14 szülő is bekapcsolódott a játékba.

A BÉT Részvényfutam 2019 első hetének számadatai:

  • közel 1400 diák
  • 7874 megbízás
  • 6772 teljesült üzletkötés
  • 6,44% legnagyobb elért heti hozam

A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett 19 részvénnyel és BUX ETF-fel (tőzsdén kereskedett befektetési alap, amely a BUX index értékének változását követi), valós időben valós árfolyamok mellett tudnak kereskedni a játékosok.

A részvényfutamosok a játék első hetében több mint 7874 megbízást adtak (ebből 6772 teljesült), melyek alapján a blue chip részvények (azon belül is az OTP és a Richter) voltak a diákok kedvencei, de sok üzlet köttetett meg a mid-cap részvények piacán is (pl. Appeninn, Duna House, Konzum, Opus). Az első hét legnagyobb hozama 6,44 százalék volt. A játékosok a kereskedés mellett a napi kvízkérdésekre adott válaszokkal is növelni tudják a rendelkezésre álló összeget: az első héten összesen 2270 darab kvízt töltöttek ki a részvényfutamosok, melyeknek közel 30 százalékára érkezett mindhárom kérdésre helyes válasz.

BÉT_RÉSZVÉNYFUTAM_01.png

A BÉT Részvényfutam verseny első hetében a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium diákjai körében volt a legnépszerűbb a tőzsdejáték, innen mintegy 254 regisztráció érkezett a játékra, míg a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégiumból 119, a Szombathelyi Szolgáltatási SZC Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskolából 110 vállalkozó kedvű diák tette eddig próbára tőkepiaci tudását.

Évfolyamok tekintetében idén megoszlott arányban jelentkeztek a diákok versenyre, főként a fiatalabb, 9. (24 %) és 10. (29 %) évfolyamos diákokat tekintve; míg a 11. és a 12. évfolyamosok aránya közel azonos (19-20% között), a 13. évfolyamosok 7%, a 14. évfolyamosoké pedig 1%.

BÉT_RÉSZVÉNYFUTAM_02.PNG

A BÉT Részvényfutamhoz a játék teljes időszaka alatt bármikor lehet csatlakozni, a piaci környezet alakulásának köszönhetően nem indulnak hátránnyal azok sem, akik később regisztrálnak.