A világ több mint 30 tőzsdéjén jelen levő, prágai központú szolgáltató augusztus 21-én nyújtotta be a kereskedési jog iránti kérelmét, amelyet augusztus 24-én pozitívan bírált el a Budapesti Értéktőzsde. A Patria Finance a cseh tőkepiac vezető befektetési szolgáltatója, amely több mint 26 ezer ügyféllel rendelkezik, és az általa kezelt vagyon mérete közel 1,5 milliárd euró. A BÉT az utóbbi időben növekvő érdeklődést lát olyan külföldi befektetési szolgáltatóktól, akik plusz likviditást tudnak adni a magyar piacnak.

Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója a csatlakozás kapcsán elmondta:

A BÉT nevében szeretném üdvözölni a magyar piacon a Patria-t mint legújabb tőzsdetagunkat. A Budapesti Értéktőzsde azonnali piaci forgalma az elmúlt 4 évben folyamatosan növekedett, 2018 első felében 9,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A stratégiánk szerves része új befektetők bevonzása a hazai tőkepiacra; úgy gondolom, a cseh szolgáltató csatlakozása egy újabb bizonyíték arra, hogy a hazai részvénypiac kiváló befektetési lehetőségeket kínál."

Tomáš Jaroš, a Patria Finance vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke hozzátette:

A közép-kelet-európai régióban történő üzletfejlesztési stratégiánk részeként, valamint az ügyfelek töretlen kérésének eleget téve a Patria Finance a Budapesti Értéktőzsdén keresztül most már közvetlen elérést tud biztosítani a magyar részvénypiachoz. Így lehetőség nyílik jobb szolgáltatást, hatékonyabb összeköttetést, rövidebb várakozási időt, illetve könnyedebb hozzáférést nyújtani a magyar piachoz az intézményi és lakossági ügyfeleink számára – versenyelőnyt nyújtva ezzel számukra. Célunk, hogy a magyar piac egyik legfontosabb és legelismertebb szereplőjévé váljunk."

Patria Finance
A KBC Group tagjaként, a ČSOB Group 100 százalékos tulajdonában álló Patria Finance egy vezető csehországi értékpapír-kereskedő cég, amely magán- és professzionális befektetői ügyfeleket egyaránt kiszolgál. A világ több mint 30 tőzsdéjéhez nyújt hozzáférést online kereskedési platformján, a Webtraderen, valamint mobilalkalmazásán, a Patria MobileTraderen keresztül. Ezen túl egy professzionális és tapasztalt brókerekből álló csapattal is rendelkezik, amely befektetési tanácsadást és portfóliókezelési szolgáltatásokat egyaránt biztosít. A Patria elemzői csapattal is rendelkezik, amely hosszú és rövid távú befektetési javaslatokkal támogatja a Prágai Értéktőzsdén, Közép-Kelet-Európában, Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban kereskedő ügyfeleket. A cég nemrég az árupiacokra is kiterjesztette tevékenységét. A www.Patria.cz weboldalon keresztül pénzügyi, befektetési és gazdasági hírekkel, kereskedési adatokkal, valamint szakértői kommentárokkal látja el a piacot.