Az ELITE Program 2012-ben, Milánóban indult azzal a céllal, hogy vállalatirányítási tudással vértezze fel a  külső finanszírozás igénybevételét tervező, vagy éppen generációváltás előtt álló és növekedni képes vállalatokat. A programhoz mára 23 ország csaknem 1300 vállalata csatlakozott, akik 34 különböző szektort képviselnek, így az ELITE Program az oktatáson túl a kkv-k egyik legnagyobb nemzetközi közösségét is kínálja a résztvevőknek.

A Budapesti Értéktőzsde a BÉT-ELITE partnerség keretében kínálja a korszerű vállalatfejlesztési képzést hazai vállalatok számára, amely a vállalatvezetési és finanszírozási ismeretek mellett jelentős hazai és nemzetközi networking lehetőséget, és külső finanszírozási utakat nyit a cégek számára. A 2022-ben globálisan a tizedik, a BÉT-en ötödik évfordulóját ünneplő programot minden korábbi évet felülmúlva, összesen 21 hazai társaság végezte el sikerrel. A magyarországi ELITE közösséghez a tavalyi év során emellett további három vállalat csatlakozott.

A kétéves oktatási program egyediségét a legjobb nemzetközi gyakorlatok feldolgozása mellett a lépésről-lépésre építkezés, valamint a nagyfokú interaktivitás, a folyamatos visszajelzés és szakértői mentoring adja. A cégek a képzés során egy angol nyelvű, interaktív stratégiafejlesztési folyamatban is részt vettek, amelyben nemzetközi szakértők és a többi résztvevő visszajelzései segítették munkájukat. Ezeket a jelenléti modulokat online, szintén angol nyelven zajló workshopok egészítették ki, amelyek alkalmával pedig olyan specifikus kérdésköröket jártak végig, mint a humánerőforrás-menedzsment, a fenntarthatóság vagy a vállalati kommunikáció.

A nemzetközi csapattal együtt végzett angol nyelvű modulok mellett a Budapesti Értéktőzsde a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is magyar nyelvű workshopok széles spektrumát kínálta, a vállalatirányítási módszereken és eszközökön keresztül az ESG szempontrendszer vállalati stratégiába való beépítéséig. A hazai ELITE-cégek ezek alkalmával a legnevesebb szakértőktől kaphattak a hazai üzleti környezetre szabott, naprakész, gyakorlatias információkat. A rendezvények – amelyeken a képzésben aktív cégek képviselői mellett számos „öregdiák” is részt vett – remek alkalmat adtak a vállalatoknak és a többi piaci szereplőnek a kapcsolatépítésre is.

Rendkívül értékes visszajelzés számunkra, hogy a résztvevők elmondása alapján az ELITE Program moduljai számos olyan területen bővítették tudásukat, amelyeket a gyakorlatban is fel tudnak használni növekedési terveik megvalósítására. A szemléletmód, összetett stratégiai gondolkodás és a jövőtervezés elsajátítása mellett a programot elvégzők a networking lehetőségeknek köszönhetően egy fejlődést támogató közösségbe is belépést nyernek. A vállalatfejlesztési képzés sikere a Budapesti Értéktőzsde kkv-szektor fejlődésének támogatásával kapcsolatos, hosszútávú stratégiai céljait is szolgálja. Bízunk benne, hogy az ELITE Program öregdiákjai közül egyre többet köszönthetünk majd a BÉT Xtend platformján is.” - értékelte a program eredményeit Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Az ELITE Programról

A 2012-ben Milánóból indult, nemzetközi szinten csaknem 1300 tagvállalatot számláló ELITE vállalatfejlesztési program azokat a nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásokat célozza meg, amelyek a terveik megvalósításához külső finanszírozás igénybevételét tervezik, vállalatirányítási ismereteiket szeretnék bővíteni, esetleg generációváltásra van szükségük, illetve egyszerűen üzletszerzési lehetőséget keresnek, vagy nemzetközi kapcsolatrendszerüket bővítenék. Az ELITE és a Budapesti Értéktőzsde partnersége keretében magyar cégek 2017 óta csatlakozhatnak a Programhoz, így a hazai ELITE-közösség immár közel 60 tagvállalatot számlál. A kétéves oktatási program egyediségét a nemzetközi legjobb gyakorlatok feldolgozása mellett a lépésről-lépésre építkezés, valamint a nagyfokú interaktivitás, a folyamatos visszajelzés és szakértői mentoring adják. Az ELITE azonban az oktatásnál jóval többet nyújt a résztvevő vállalkozásoknak: közösséget, láthatóságot, kapcsolatépítést és üzletszerzési lehetőséget.
Bővebben az ELITE-ről:https://bet.hu/site/Magyar/tartalmak/Kibocsatok/kozepvallalati-szolgaltatasok/ELITE-program/ELITE-program