Több jelentős mérföldkövet hozott a májusi hónap az Euronext Csoport leányvállalataként működő ELITE közössége számára. Május 3-4-én az ELITE szülővárosában, Milánóban több mint két év kihagyás után újra személyes keretek között került megrendezésre a program gerincét alkotó, nemzetközi kapcsolatépítésre is alkalmat adó interaktív workshop, a Strategy Series. A rendezvénysorozaton négy vállalkozás, a CODEX Zrt., az EU-SOLAR Nyrt., a MARSO Kft. és a MasterClean Kft. vezetői képviselték a hazai ELITE közösséget.

Május 26-án, a Budapesti Értéktőzsde székházában a magyar tagvállalati kör is találkozott. A magyar nyelvű, választható modul során Krausz Zoltán, vállalatfejlesztő előadásában a vállalati érettség értékeléséhez, valamint a további növekedési lehetőségek megteremtéséhez szükséges lépéseket ismertette a résztvevőkkel.

A rendezvények mellett a hazai tagvállalatok köre is bővült a hónap során. A nyíregyházi kötődésű, gépjárműalkatrész-nagykereskedelemmel és szervizeléssel foglalkozó MARSO Kft. csatlakozásával immár 58 tagvállalatot számlál a nemzetközi program hazai közössége, amely a régióban kiemelkedő mutató. A végzettek köre szintén bővült májusban, az Észak Üvért Kereskedelmi Kft., az L-SOFT Zrt. és a Vinyl Kft. egyaránt sikeresen teljesítették az összes angol és magyar nyelvű modult, így az ELITE 2017. évi meghonosítása óta immár 35 cég végezte el a képzést.

A jelentős érdeklődésre számot tartó szakmai rendezvények, a tagvállalati, illetve az alumni kör bővülése mellett az ELITE Program látványos eredményének tekinthető az is, hogy májusban két ELITE-vállalat, az EU-Solar és a ViVeTech részvényeivel is megindult a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán. Velük együtt már összesen 5 olyan kibocsátót találunk a BÉT nyilvános részvénypiacain, amelyek az ELITE-közösség tagjainak tekinthetők, ez pedig egyértelműen bizonyítja, hogy a képzés hatékonyan segíti elő a dinamikusan növekvő, sikeres vállalkozások szintlépését”

mondta el Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Az ELITE Programról

A Magyarországon a Budapesti Értéktőzsde által meghonosított nemzetközi program célja a hosszú távú tőkefinanszírozási formák megismertetése mellett a vállalatirányítási módszerek átadása a cégvezetők számára, a pénzügyi kultúra mélyítése, networking lehetőségek biztosítása, illetve a cég ismertségének és a brand értékének növelése. A több hónapos nemzetközi, angol nyelvű képzés online, illetve személyes részvételt igénylő programokat egyaránt tartalmaz, üzleti iskolák és iparági szereplők (egyetemek, bankok, befektetési szolgáltatók, corporate finance és más tanácsadók, könyvvizsgálók, ügyvédi irodák, stb) együttműködésével folyik. A vállalkozások ezen felül kiegészítő magyar nyelvű modulok segítségével sajátíthatják el a hazai vállalatvezetés és finanszírozás hazai jellegzetességeit, valamint építhetnek kapcsolatokat egymással. A jelentkezések nem személyhez kötöttek, hanem maga a vállalat vesz részt a Programban, az egyes tematikus modulokat, mint például a stratégiaalkotást vagy vállalatértékelést, a cégek releváns vezetői hallgatják meg.

Bővebben az ELITE-ről: https://bet.hu/site/Magyar/tartalmak/Kibocsatok/kozepvallalati-szolgaltatasok/ELITE-program/ELITE-program