A nemzetközi piacot visszafogott emelkedés jellemezte a hónapban, ugyanakkor a tengerentúli indexek közül az S&P 500, Európában pedig a német vállalatok teljesítményét mutató DAX is csúcsokat ért el. Kiemelt figyelem övezte az amerikai jegybank kamatdöntését, végül azonban nem módosított a kamatszinten a Fed. Szektorok szintjén a hadiipar volt a hónap slágerágazata, a kakaó pedig a slágerterméke, amely a húsvéti időszakra vezethető vissza.

A hazai tőkepiacon szintén konszolidált mozgás volt tapasztalható, a BUX index márciusban is tartotta 65 ezer pont feletti szintjét. Végül 65 384,6 ponton zárt, amely -0,8 százalékos konszolidáció a februári záróértékhez. A napi záróértékeket tekintve ugyanakkor március is hozott csúcsdöntést: március 12-én 66 455 ponttal zárt a mutató.

BUX_index.png

A kibocsátók között márciusban is az OTP Bank részvényeivel zajlott a legnagyobb, 128,9 milliárd forint értékben a kereskedés. A bankpapírt a Richter Gedeon és a MOL követte, 42,6 milliárd, illetve 23,3 milliárd forinttal. A közepes kapitalizációval rendelkező vállalatok közül a BIF zárt különösen erős hónapot, az ingatlantársaság árfolyama 51,7 százalékos növekedésen van túl.

Forg_oszlop.png

Az azonnali részvénypiac forgalma összességében 219,6 milliárd forintot tett ki márciusban, amely a napi átlagot tekintve 11,6 milliárd forintot jelent.

A hónap során a BÉT szimbolikus csengője is megszólalt, amelynek apropóját a Delta Technologies kamatozó részvénysorozatának bevezetése adta. Fontos piacfejlesztési mérföldkő továbbá a BÉT Mentor meghirdetése, amelyre egy vállalatfejlesztéssel kapcsolatos rendezvényen került sor. A BÉT Mentor keretében a Tőzsde az elmúlt évek sikereit és tapasztalatait felhasználva teszi elérhetővé a középvállalati szolgáltatásait.

Vezeto reszvenyek.png

A befektetési szolgáltatók között a Wood & Company zárt az élen 110,0 milliárd forinttal, akit a Concorde és az ERSTE követett, 91,3 és 89,3 milliárd forinttal.

Brokercegek_forg.png

Az árupiac visszafogott hónapot zárt: az összforgalom 182 millió forintot tett ki.

Sajtókapcsolat

BÉT Kommunikációmedia@bse.hu; www.bet.hu