A mai napon ünnepélyes keretek között került sor a Kermann IT Solutions tőzsdei bemutatkozására a Budapesti Értéktőzsde székhelyén, amelynek eredményeképp a vállalat részvényei mostantól a BÉT Xtend kategóriájában kereskedhetőek. A szimbolikus csengetésen a Kermann képviseletében Kovács Zoltán, a vállalat vezérigazgatója, valamint a vállalat több vezető munkatársa, és a BÉT képviseletében Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója vett részt.

A Kermann IT Solutions története az IT üzletág 2016-os elindításával vett komoly lendületet. Az információs technológia mára a cég - több IT szegmensre kiterjedő - alaptevékenysége lett. A társaság különös hangsúlyt fektet az innovációra és a technológiai fejlesztésekre, amelynek köszönhetően folyamatosan bővíti szolgáltatási portfólióját és erősíti piaci pozícióját nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is.

A vállalat korábban is aktív résztvevője volt a BÉT által kínált kezdeményezéseknek, egyaránt szerepelt a feltörekvő vállalatokat bemutató BÉT50 kiadványban, valamint az Xmatch eseményen, amely találkozási pontot biztosít a vállalatok és a potenciális befektetők között. A Kermann tőkepiaci útja most egy újabb mérföldkőhöz érkezett: a társaság stratégiájának megfelelően csatlakozott a BÉT Xtend piacához, amely lehetővé teszi a szélesebb befektetői kör elérését és a vállalati növekedési tervek megvalósítását.

A Kermann IT Solutions számára a BÉT Xtend piacra történő bevezetés segíti a piaci láthatóság növelését, emellett a vállalat hozzáférhet a tőkepiacokon elérhető finanszírozási lehetőségekhez, ami alapvető fontosságú az organikus növekedés és a potenciális akvizíciók támogatásához. Ennek legfőbb jele, hogy 2024. márciusában a Kermann sikeres zártkörű tőkeemelést hajtott végre, több, mint 457 millió Ft értékben, ami által közel 10% közkézhányad alakult ki a részvényesek körében.

A tőzsdére lépést fontos állomásnak tartom a cégünk életében, mert hiszünk a transzparens működés jó hatásában és a folyamatos fejlődésben, amihez a tőkepiaci lehetőségeket is szeretnénk felhasználni. A tőkeemelés sikere azt jelzi, hogy számos privát befektető bízik bennünk. Reméljük a mai naptól további kisbefektetők is fantáziát látnak majd a Kermann részvényekben” mondta köszöntőjében Kovács Zoltán a Kermann IT Solutions Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A BÉT célja a hazai középvállalatok támogatása a tőzsdére lépésben, ezért nagyon örülünk, hogy a Kermann IT Solutions Nyrt. megjelent az Xtend piacon. Velük újabb szereplővel bővült az IT szektorban működő vállalatok listája, így a befektetők is újabb lehetőséget találhatnak. Bízom benne, hogy a Kermann részvényeinek bevezetése inspiráló hatással lesznek más vállalatokra is, és hozzájárulnak a hazai technológiai szektor dinamikus fejlődéséhez” – emelte ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.