Az ezúttal digitális formában megrendezett BÉT Xmatch Live eseményen a két tőkebevonást tervező vállalat, a HeatVentors és az Aperus Pharma, valamint két befektetői társaság, az OXO Technologies Holding és a Sylphina Angel mutatta be terveit, céljait. Az online rendezvényt is Q&A blokk zárta, amely során a befektetők számos releváns témával – például a termékek szabadalmaztatásának kérdéskörével és a befektetők és a menedzsmentek közötti jellemző kapcsolatrendszerrel - kapcsolatban ismerhették meg az előadók véleményét.

A Budapesti Értéktőzsde 2019 év végén elindította új szolgáltatását, a BÉT Xmatch-et. Első alkalommal három társaság, a DM-KER, a Post For Rent és a Gloster osztotta meg történetét és tőkebevonási terveit. A rendezvényen a bemutatkozó cégek számos potenciális befektetővel, alapkezelővel kerültek kapcsolatba, ezzel teljesült az Xmatch egyik fő célja: a tőkebevonást tervező cégek megismertetése a befektetőkkel, a későbbi kapcsolatfelvétel megkönnyítése érdekében.

Mind a személyesen, mind az online térben megrendezett Xmatch események kötetlen beszélgetéseinek köszönhetően a bemutatkozó cégek számos potenciális befektetővel, alapkezelővel kerültek kapcsolatba, ezzel teljesült a BÉT Xmatch egyik fő célja: lehetőséget, platformot biztosítani a keresleti oldal széleskörű befektetői, tanácsadói rétege és a tőkét kereső vállalatok egymásra találásának. Ez az ökoszisztéma jelenleg több mint 200 vállalatot, több mint 100 befektetőt és több mint 50 tanácsadót foglal magába.

A Tőzsde a beérkező igények, visszajelzések alapján a következő években szeretné tovább fejleszteni a BÉT Xmatch szolgáltatást, amely a tervek szerint offline és online megoldásokat is magába foglalna. Ezek együttes működtetése elősegítheti a zártkörű tőkepiaci tranzakciók megvalósulását, a kereslet, a kínálat és a releváns információk aggregálását, valamint a széttöredezett kibocsátói és befektetői hálózatok egyesítését.

A BÉT e témában készült szakmai cikkei:

Zártkörű tőkepiaci tranzakciókat támogató szolgáltatások

A tőzsdék és a PPP-k

Zártkörű tőkepiaci tranzakciók elősegítése – a hazai piackutatás tanulságai

Az eddigi BÉT Xmatch rendezvényen bemutatkozó vállalatok:

A mezőgazdasági és építőipari gépek forgalmazásával, alkatrész-értékesítéssel és szervizeléssel foglalkozó DM-KER jelenleg három telephelyen tevékenykedik. Mindezek mellett a vállalat több olyan neves gyártó termékeinek márkaképviseletét látja el, mint a dél-koreai Doosan vagy a Csehországi üzemből kigördülő Bobcat. A cég 2020 januárja óta a BÉT Xtend piac kibocsátója.

A Post For Rent integrált influencer marketingügynökség, amely a globálisan és Magyarországon is egyre népszerűbb online véleményvezérek (Youtuberek, Instagrammerek stb.) menedzselésétől kezdve digitális marketingkampányok tervezésén és megvalósításán át az influencereket és a megrendelőket összekötő technológiai platform biztosításáig nyújt szolgáltatásokat. A 2016-ban megalakult cég, amely mára 9 országban van jelen és rendszerében közel 150 ezer influencer érhető el világszerte, eddig több mint 10.000 kampányt bonyolított le kisvállalatok és Fortune 500 márkák részére egyaránt.

A Gloster Infokommunikációs Nyrt. fő profilja kezdetben egy hálózati informatikai óriás, a Cisco termékeinek forgalmazása volt; a 2018 elején átalakult stratégia révén azonban tevékenysége új irányt vett. Az informatikai-távközlési középvállalkozás jelenleg olyan komplex vállalati üzleti igényeket szolgál ki, mint az IT biztonsági, adattárolási, kollaborációs megoldások vagy IT hálózati architektúra tervezése, egyedi szoftverfejlesztés. A Gloster 2020 júniusában lépett kibocsátóként a BÉT Xtend platformra.

Az OXO Technologies Holdings a technológiai ágazat egyik vezető befektetői társasága a közép-kelet-európai térségben. A társaság, amely az üzleti angyalok hálózatát, különféle pénzügyi és stratégiai befektetőket, illetve további tőkepartnereket foglal magában, a korai szakaszban működő technológiai vállalkozások finanszírozását, részleges vagy teljes visszavásárlását célozza, felgyorsítva növekedésüket és piaci bővítésüket, valamint felkészítve őket a későbbi finanszírozási fordulókra és kilépésekre.

A Sylphina Angel egy 2005-ben alakult startup műhely, amelynek célja a kezdeti fázisban lévő projektek és ötletek sikeres megvalósítása a pénzügyi, infrastruktúra és vállalati háttér biztosításával, illetve teljes körű adminisztratív és szakmai támogatással.

A HeatVentors energiamegtakarítási eszközök kutatásával foglalkozó startup vállalat. Fennállásuk óta több sikeres terméket fejlesztettek ki, közöttük a HeatTank-et, ami a jelenlegi meleg vizes hőtároló rendszereknél tízszer kisebb méretű és hatékonyabb rendszereket kínál, diffúziós anyag halmazállapot-változási hőtárolós megoldásaival.

Az APERUS Pharma egy az Alzheimer-kór elleni küzdelemre létrehozott projekttársaság, amelynek alapítói az elmúlt tíz évben közel 2 milliárd forintot költöttek a kutatási területre. Az Aperus mint projekttársaság tulajdonolja a 10 éve azonosított Q134R molekulához kapcsolódó szabadalmakat és jogokat.