A Budapesti Értéktőzsde december 21-én megtartott rendkívüli közgyűlésén a Magyar Nemzeti Bank, mint a BÉT minősített többségű befolyással bíró részvényese javaslatára megválasztották Virág Barnabást, a jegybank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökét a BÉT elnöki pozíciójára. Virág Barnabás igazgatósági elnöki és tagi megbízatása a 2026. év rendes közgyűléséig, de legfeljebb 2026. május 31. napjáig szól. A vezérigazgatói feladatkört a továbbiakban is Végh Richárd látja el.

Virág Barnabás dr. Patai Mihályt váltotta elnöki tisztségében, aki 2019. és 2023. között eredményesen teljesítette a kinevezése célját képező, a BÉT nyilvánosan működő részvénytársasággá válását és tőzsdei bevezetését magában foglaló stratégiát.

Virág Barnabás hangsúlyozta az elmúlt évek tőkepiacfejlesztési stratégiájának eredményeit, továbbá támogatásáról biztosította a BÉT stratégiájának a végrehajtását a további célok elérése érdekében.

A BÉT új elnökét, Virág Barnabást 2020. június 22-én nevezték ki a Magyar Nemzeti Bank alelnökének. Alelnöki megbízatását megelőzően az MNB Monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója, 2013 és 2015 között pedig az MNB Közgazdasági elemzésekért felelős igazgatója volt. 2017-ben Popovics Sándor díjban részesült.