Csatlakozás:

A szerződött adatszolgáltatók az alábbi módon juthatnak hozzá a BÉT kereskedési adataihoz:

  • A BÉT technikai szolgáltatójának, a Wiener Börse AG. vendorszervéhez csatlakozva bérelt vonalon vagy interneten keresztül kapják az adatokat. Bérelt vonal esetében éves csatlakozási díjat kell fizetniük.
  • Egy másik szerződött vendorhoz csatlakozva alvendorrá válnak, és a vendor technikai rendszerén keresztül jutnak hozzá a BÉT adataihoz. Ilyen esetben a BÉT felé nem tartoznak technikai díjfizetési kötelezettséggel.
  • Napvégi adatszolgáltatás igénybevétele esetén a BÉT lehetőséget biztosít arra, hogy – technikai adatelérési díj fejében – a vendorok a tőzsdétől FTP protokollon keresztül jussanak hozzá az adatokhoz.

Vendori adatfolyam:

A WBAG vendorszerverén elérhető állományok:

  • Egy valós idejű, napközben folyamatosan bővülő fájl tartalmazza a BÉT kereskedése során keletkezett adatokat, az ajánlatokra és kötésekre vonatkozó információkat.
  • A nap végi fájl a kereskedés lezárulta után feltöltődik a BÉT vendorszerverére is. Ez a fájl tartalmazza a napközben keletkezett adatok egy részét, az aznapi kereskedésre vonatkozó hivatalos záróadatokat és statisztikákat, valamint egy listát a következő tőzsdenapon kereskedhető összes termékről és azok legfontosabb jellemzőiről.
  • 2007. november 1-jétől külön valós idejű fájlban érhetők el az OTC csomagot alkotó OTC kötésadatok.

A technikai csatlakozásra, az adattovábbításra és az adatok formátumára vonatkozó részletes leírást a BÉT Technikai Specifikációja tartalmazza.

A BÉT operátorai a vendorfájlok rendelkezésre állásának ideje alatt szükség szerint folyamatos telefonos és e-mailes támogatást nyújtanak a vendor ügyfeleknek.

Bármilyen egyéb, a vendori adatszolgáltatást érintő technikai jellegű kérdéssel kérjük, forduljon bizalommal a BÉT munkatársaihoz.