A BÉT az alábbiak segítségével szeretné megkönnyíteni a zöld termékek megtalálását:

  • Zöld termékek tájékoztató BÉT honlap főoldalán, (’ZÖLD TERMÉKEK/GREEN PRODUCTS’) főmenüben a felhasználó leírást talál a zöld termékek kritériumairól, kapcsolódó zöld keretrendszerekről.
  • Terméklista, zöld termékek aloldalon zöld termékek termékkategóriára szűrve megkaphatjuk a BÉT-re bevezetett zöld termékek listáját és fontosabb paramétereiket, amelyek csoportosítva (Államkötvény, Befektetési jegy, ETF, Jelzáloglevél, Vállalati kötvény, XBond kötvény) is megjeleníthetők.
  • Zöld virtuális platform (’KERESKEDÉSI ADATOK’ (főmenü)/’AZONNALI PIAC’/’ZÖLD TERMÉKEK’) menüben új menüpontként kerülnek feltüntetésre a zöld termékek, így közvetlenül is láthatóak a BÉT-re bevezetett/regisztrált zöld értékpapírok a kereskedési helyszíntől függetlenül.
  • Zöld értékpapírok zöld levél ikonnal történő megkülönböztetése (’KERESKEDÉSI ADATOK’ (főmenü)/’AZONNALI PIAC’) fülre kattintva megtekinthetők a BÉT-re bevezetett értékpapírok, amelyek esetében új oszlopban zöld levéllel kerülnek megkülönböztetésre a zöld értékpapírok, így a zöld levél alapján a felhasználó az oszlopokat tetszőlegesen szűrheti/rendezheti.
  • Zöld értékpapírokhoz kapcsolódó dokumentációk kiemelése a kibocsátó által közzétett dokumentumoknál (’KIBOCSÁTÓK’ (főmenü)/’KIBOCSÁTÓK LISTÁJA’/’-kibocsátó kiválasztása-’/’KÖZZÉTÉTELEK’) almenüben található közzétételek között kiemelésre kerülnek azok a dokumentumok, amelyeket a kibocsátó a KIBINFO közzétételi rendszerben a zöld dokumentumok hírtípussal tett közzé. Ennek eredményeként a közzétett Zöld keretrendszert és a kapcsolódó tanúsítványt a rendszer automatikusan a „ZÖLD KERETRENDSZER” kategóriába sorolva, zöld színnel kiemelve jeleníti meg.