A BÉT indexei

Hazai részvényindexek

A Tőzsde hazai részvényindexei a BÉT-en jegyzett részvények árainak alakulását sűrítik egy-egy mutatószámba, melyek az alábbiak:

Regionális indexek

A közép-európai tőzsdék részvénypiaci tendenciáit a Tőzsde regionális blue-chip indexei, a CETOP indexek követik nyomon. Az indexek a legnagyobb tőkeértékű és forgalmú közép-európai vállalatok részvényeinek teljesítményét tükrözik. A BÉT CETOP indexet egyszeri, napvégi árindexként is és nettó hozam indexként valós időben is számol.

Jelzáloglevél-indexek

A jelzáloglevél indexcsalád célja, hogy a BÉT-re bevezetett hazai forint jelzáloglevelek hozamalakulásáról nyújtson információt segítve ezáltal a jelzáloglevelek árazását és a jelzáloglevél-portfoliók teljesítményének értékelését.

Vállalati kötvényindexek

Az indexcsalád célja, hogy a nem pénzügyi vállalati kötvénypiac állapotáról nyújtson információt, és segítse a befektetők döntését.

Index licensz értékesítés

A BÉT által tervezett, számolt és publikált indexek bejegyzett védjegyek. Bármely index tőzsdei vagy tőzsdén kívüli kereskedhető strukturált termékek mögöttes termékeként való felhasználása előzetes licensz megállapodás alapján lehetséges.

Kapcsolat

Értékesítési, Marketing és Kibocsátói Akvizíciók Igazgatóság

Tel: +36-1-429-6735

Fax: +36-1-429-6817

E-mail: indexlicense@bse.hu