Mától lehet regisztrálni az idei BÉT Részvényfutamra, amelyre a 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások, illetve szüleik és tanáraik jelentkezhetnek. Az online tőzsdejáték, amelynek keretében az indulók fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a BÉT-en elérhető termékekkel, március 2-án veszi kezdetét, és 20 kereskedési napig, március 27-ig tart. A BÉT Részvényfutamot a játékosok a https://tozsdejatek.bet.hu/ oldalon érhetik el.

Reszvenyfutam carousel 837x560-01.jpg

A versenyre jelentkező diákok, tanárok és szüleik a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriákban jegyzett 22 részvényével, valós idejű árfolyamok mellett tudnak kereskedni. Ezen felül a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal is növelhetik a befektetésre szánt tőkéjüket.

A kvízkérdések megválaszolásában a BÉT honlapján letölthető Tőzsde ABC, a Pénziránytű Alapítvány befektetői tudatossághoz kapcsolódó diasorai, valamint az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve is segítséget nyújtanak.

A BÉT felajánlásának köszönhetően több százezer forint összértékű díjakat nyerhetnek a legjobban teljesítő részvényfutamosok. A játék végén a három legmagasabb értékű portfóliót elérő diákot, valamint a legmagasabb értékű portfólióval rendelkező tanár és szülő játékost díjazza a Tőzsde; továbbá minden játékhét végén, az adott héten a legnagyobb portfoliónövekedést elért játékos is értékes jutalmat nyer. A Pénziránytű Alapítvány ezen felül további, több mint 400 ezer forint összértékű különdíjakat ajánl fel a játék során az iskolahálózatához kapcsolódó, legjobban szereplő diákok és tanárok, valamint a legaktívabb iskolák számára.