A tavalyi, kiugróan magas forgalmat hozó első félévéhez képest az idei év első felében visszafogottabb üzleti aktivitás volt megfigyelhető a kereskedési üzletágban, amelynek következtében összességében a BÉT üzleti bevételei a tavalyinál 15%-kal alacsonyabb szinten zárultak ebben a félévben, annak ellenére, hogy a tőzsde másik két fő üzletága, a kibocsátói és adatszolgáltatói területek az előző év első félévét meghaladó bevételt értek el. A piacok volatilitása világszerte csökkent a tavalyi év első félévéhez képest, amelynek következtében a tőzsdei forgalmak csökkentek és ez megfigyelhető volt a BÉT azonnali és derivatív piacán is. Az adatértékesítési üzletág esetében a stabil ügyfélkör és az év elején az infláció követése céljából bevezetésre került díjemelés biztosították a magasabb féléves számokat, a kibocsátói bevételeknél pedig a tavalyi év során az NKP (Növekedési Kötvényprogram) keretében bevezetett új kötvények, a szabályozott piacra bevezetett banki kötvények számossága és a piaci kapitalizáció emelkedése fejtettek ki pozitív hatást.

Összességében a tőzsde első féléves működési eredménye a tavalyi év első félévénél alacsonyabb szintet ért el. A BÉT EBITDA-ja 2023 első félévében 558 millió Ft lett, ugyanakkor a pénzügyi eredmény és a BÉT kapcsolt vállalkozásai, a KELER és KELER KSZF (KELER Csoport) első féléves eredményének hatására a nettó eredmény nagy mértékben növekedett, 2,550 milliárd forintra.

A Budapesti Értéktőzsde az év első felében egyik kiemelt stratégiai célját teljesítette azzal, hogy 2023. június 7-én saját részvényei bevezetésre kerültek a saját szabályozott piacára és ezzel nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult. Emellett további három új részvénykibocsátó vállalatot is köszönthetett, valamint 48 új kötvény került bevezetésre.