A bővülés nyomán a 2017-ben indított, a szabályozott piachoz képest egyszerűsített feltételrendszert biztosító BÉT Xtend kibocsátói által elérhető befektetői kör tovább szélesedik: most már az Erste ügyfelei is hozzáférnek online módon a BÉT kkv piacához. Ezzel tehát a jövőben további több ezer ügyfél kereskedhet online, brókeri közvetítés nélkül a kiemelt növekedési potenciállal rendelkező cégek részvényeivel. Emellett, brókeri közvetítőkön keresztül további befektetési szolgáltatónál is elérhetőek a BÉT XTend részvények, melyek listája itt található.

A BÉT Xtend jelenleg 5 kibocsátót számlál: 2018-ban az emeléstechnikai szolgáltatásokat nyújtó Megakrán Nyrt. belépésével indult meg a kereskedés a platformon. 2019-ben a Kajahu étteremlánc franchise tulajdonosa és fejlesztője, a CyBERG Corp. Nyrt. és az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó GOPD Nyrt. részvényei kerültek bevezetésre. 2020-ban tovább bővült a középvállalati piac: a mezőgazdasági és ipari gépekre fókuszáló DM-KER Nyrt. és a komplex informatikai megoldásokat kínáló Gloster Infokommunikációs Nyrt. gyarapította a kibocsátók körét.

A BÉT Xtend piacról

A BÉT Xtend, a BÉT által üzemeltetett multilaterális kereskedési platform (MTF) a tőkepiacon való nyilvános megjelenés könnyített lehetőségét teremti meg a vállalatok számára alacsonyabb díjak, egyszerűbb feltételek és speciális támogató eszközök mellett. Ezáltal módot ad arra, hogy a vállalatok fokozatosan szokjanak hozzá a tőzsdei jelenléttel együtt járó kötelezettségekhez, transzparenciához.