A DM-KER Kft. a Mentor Program európai uniós GINOP forrásból megvalósuló pályázata révén nyert 40 millió forint értékű, 50 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatást. Paulovits Márton, a BÉT kibocsátói akvizíciók igazgatóságának vezetője elmondta:

A DM-KER a harmadik olyan vállalat, amely a BÉT és a Pénzügyminisztérium közös, a kis- és középvállalatok tőzsdei megjelenését célzó támogatásához jut. A Mentor Program révén eddig a 2018 decembere óta a BÉT Xtend platformon kereskedő Megakrán Nyrt., valamint a BÉT Xtend piacra lépést tervező Gloster Infokommunikációs Kft. kapta meg a támogatást.”

A 2008-ban alapított, száz százalékban magyar tulajdonú DM-KER az ipari- és mezőgazdasági gépek piacán tevékenykedik: a gépeladás mellett magas szintű szervizszolgáltatással, alkatrész-értékesítéssel és bérgépflottával, országos értékesítői hálózattal, négy telephelyről szolgálják ki teljeskörűen a mezőgazdaságban, az építőiparban és az iparban érdekelt ügyfelek igényeit.

A 2010 óta dinamikusan növekvő cég 2018-ban csatlakozott a BÉT és a Londoni Tőzsdecsoport által közösen szervezett vállalatvezetési, szervezési és finanszírozási képzéshez, az ELITE programhoz, később a tőzsde exkluzív kiadványába, az inspiráló magyar középvállalatokat bemutató BÉT50-be is bekerült.

Büszkék vagyunk arra, hogy elnyertük a Budapesti Értéktőzsde bizalmát. Közel egy éve elkezdtünk egy tudatos szervezetfejlesztést, aminek során átlagos középvállalkozásból hatékony és transzparens középvállalattá válunk. A támogatással teljesülhet az a célunk is, hogy rövid időn belül tőzsdei szereplők legyünk, ezáltal pedig további piaci lehetőségek nyíljanak meg előttünk. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az iparágunk legnagyobb szereplője, a mi célunk, hogy piacunkon a legjobbak legyünk, és hisszük, hogy ezt a tőkepiac is értékelni fogja.”

mondta el Bátor Ferenc, a DM-KER társtulajdonosa.

A BÉT Mentor Programról

A Programot 2017-ben indította el a Budapesti Értéktőzsde. Ennek értelmében a hazai kis- és középvállalatok 2022. év végéig fordulhatnak támogatásért a Budapesti Értéktőzsdéhez az ELITE Program, illetve a tőzsdei megjelenés felkészülési költségeinek teljes vagy részleges támogatása érdekében. A BÉT Mentor Program kifejezetten azon vállalkozásokra fókuszál, amelyek felkészítésüket követően alkalmasak lehetnek a tőzsdei bevezetésre, illetve vonzó befektetési lehetőséget jelenthetnek a hazai intézményi vagy egyéni tőkebefektetők számára.