A kötvényindexet 2021. március 30-tól kezdve napi rendszerességgel számítja és publikálja a BÉT, emellett 2021. január 4-ig visszamenőlegesen is kiszámításra kerül. Ennek köszönhetően a nem pénzügyi vállalati kötvénypiac aktuális állapotát tükrözve transzparens mutatószámként szolgálhat, amely segíti a befektetői döntéseket.

A január 4. óta számított vállalati kötvényindex-család egy teljes megtérülési árfolyamindexből, a Budapesti Értéktőzsde Vállalati Kötvény Total Return Indexéből (BSECB Total Return Index), valamint egy hosszú futamidőre számított hozamindexből, a Budapesti Értéktőzsde Vállalati Kötvény Hosszú Hozamindexéből (BSECBLY) áll.

Az indexcsalád indulásakor a vállalati indexkosarakba összesen 29, össznévértékét tekintve 600 milliárd forintot is meghaladó kibocsátás került, amelyet több mint két tucat vállalat jegyzett. A Magyar Nemzeti Bank által 2019-ben indított, jelenleg 1 150 milliárd forint keretösszegű Növekedési Kötvényprogram kiemelkedő teljesítményének és a következő időszakra várt jelentős magyar gazdasági fellendülésnek köszönhetően a nem pénzügyi vállalati kötvénypiac további bővülése várható. A nem pénzügyi vállalati kötvény kibocsátások további növekedése pedig megvalósíthatóvá teszi a tőkepiaci típusú források részarányának a növekedését a hazai vállalati szféra idegen forrásain belül.

A vállalati kötvényindex (BSECB) további részletei az alábbi linken érhetők el.